Event in Event

Ervaar de spanning en de fun! Met z’n zestienen peddelen op de maat van de trom en de 12 meter lange drakenboot op koers houden is puur plezier. Iedereen kan meedoen en vooral het gelijktijdig insteken van de peddels is bepalend voor de snelheid. Dat maakt het drakenbootvaren dan ook een echte teamsport, samenwerking is essentieel!

drakenboot

Een DragonFun drakenbootrace geeft elk event spanning, kleur en spektakel!

Een drakenbootrace kan ook onderdeel zijn van een groot evenement, waar meerdere activiteiten plaatsvinden. Als voorbeeld kunt u denken aan de drakenbootrace die DragonFun organiseert tijdens Sail Kollum. Organiseert u een evenement waar ruimte is voor een extra onderdeel, dat veel spanning en spektakel brengt? Dan is een drakenbootrace de perfecte aanvulling.

Iedereen kan aan de drakenbootrace meedoen, ervaring is niet nodig. Tijdens de eerste race geeft de stuurman uitleg over het drakenbootvaren en kan geoefend worden in het peddelen. Zodra de teams eenmaal aan de start verschijnen, kijken ze eens opzij naar de teams in de andere boten, ze horen het gejuich op de oevers en voelen de fanatieke kriebels opborrelen: ze willen deze race winnen! De starter vraagt of het team klaar is: “Are you ready?” “Attention…” “GO!” Een explosie van energie volgt en vol adrenaline stuwen de peddelaars de drakenboot zo snel mogelijk door het water om als eerste de finish te bereiken. Aangemoedigd door het luide tromgeroffel volgen de peddelaars het ritme. Een waar spektakel!

DragonFun verzorgt de hele drakenbootrace. De drakenboten worden bestuurd door ervaren NDBF-gecertificeerde stuurmannen/vrouwen, wij zorgen voor een professionele start en goede tijdregistratie. Ook maakt DragonFun voor een leuk wedstrijdschema voor uw event. Bij festivals melden zich soms bedrijven aan uit dezelfde sector, het kan dan leuk zijn om hen dan tegen elkaar te laten varen. Zo krijg je bijvoorbeeld een heat met allemaal banken of zorginstellingen tegen elkaar. Ook daar denken wij aan.

Voor de drakenbootrace is rustig water nodig, liefst zonder ander scheepvaartverkeer, met een rechte baan van circa 250 meter lang. Om met 2 boten naast elkaar te kunnen varen is een breedte nodig van minimaal 16 meter, met 3 boten naast elkaar is minimaal 24 meter breedte nodig. Dit kan bijvoorbeeld een kanaal zijn, een recreatieplas of meer.

Geen steiger bij het water waar u uw festival wilt organiseren? Geen probleem. Dan zorgt DragonFun voor een mobiele steiger voor het snel en veilig in- en uitstappen van de teams. De drijvende steiger wordt opgebouwd uit losse blokken van 0,5 x 0,5 meter, die in elke gewenste vorm aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Op die manier kan precies op maat, op elke lokatie, een perfecte aanlegsteiger gebouwd worden met voldoende pieren voor de drakenboten.

Neem gerust eens contact met ons op, om de mogelijkheden voor uw event te bespreken!