Festival

Zoekt u een manier om in uw stad of dorp ook een compleet, bijzonder festival te organiseren? Een Drakenbootfestival biedt uitstekende mogelijkheden om van elk evenement iets bijzonders te maken. Je biedt een groot aantal deelnemers de kans om mee te doen aan een leuke, actieve en spannende wedstrijd op het water. Daarnaast zorgt een gevarieerd programma op de oevers voor de nodige ontspanning en vermaak. Die combinatie maakt het Drakenbootfestival voor zowel de deelnemers als het publiek een mooie belevenis die men nooit zal vergeten. Een DragonFun drakenbootrace geeft elk event spanning, kleur en spektakel!

Visit Site

drakenboot

DragonFun Concept

Bij de organistie van een festival komt veel kijken. Om het u wat makkelijker te maken, kan uw organisatie desgewenst gebruik maken van diverse tools die DragonFun de afgelopen jaren ontwikkeld heeft, specifiek gericht op de drakenbootevenementen. Alles in dezelfde stijl en sfeer voor een optimale uniformiteit en mooie uitstraling van uw evenement.

Wilt u uw drakenbootevenement als festival opzetten, dan heeft de organisatie van uw event wat meer aandacht nodig. Uw festival moet vanaf de beginjaren goed worden neergezet, om het te laten slagen en potentie te geven om in de toekomst uit te groeien tot een goed bezocht en rendabel evenement. DragonFun kent de vele valkuilen en weet op welke manier zaken het best opgepakt en ingericht kunnen worden. Wij helpen u hier graag bij, want ook wij willen natuurlijk graag dat uw evenement slaagt. Onze kennis en ervaring helpt u de juiste keuzes te maken.

Een greep uit de vele mogelijkheden en voordelen van het DragonFun Concept:

  • U krijgt een eigen website op de druk bezochte portal www.drakenbootfestival.nl, daar staat al kant en klare informatie op die u zelf verder kunt aanvullen. De aanmelding van uw teams kan helemaal automatisch via deze site lopen. Een handige en onmisbare tool voor elk drakenbootevenement!
  • Bij de website krijgt u ook een eigen bijbehorend emailadres
  • U kunt gebruik maken van diverse DragonFun formulieren, materialen en decoratie voor uw festivalterrein, allemaal met dezelfde uitstraling, zoals chinese vlaggen, lampionnen, signing, consumptiemunten, telmachines etc.
  • Om uw evenement te promoten is natuurlijk allerlei reclame-materiaal nodig. Dit kan DragonFun tegen scherpe tarieven allemaal voor u verzorgen: van de opmaak tot het drukken. Ook daarbij wordt natuurlijk dezelfde uniforme lay-out doorgevoerd die u voor uw hele festival gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan sponsorfolders, programmaboekjes, flyers, advertenties en posters.
  • Om uw sponsorinkomsten aan te vullen, heeft u de mogelijkheid om bootsponsoring aan uw teams/sponsoren te verkopen. DragonFun zorgt dan voor mooie, passende stickers op de drakenboten met het logo van uw sponsor.
  • Natuurlijk uitgebreide advisering en meedenken over de beste opzet van uw festival.

Vraagt u gerust naar de mogelijkheden, wij maken graag een op maat gemaakt offerte voor uw evenement.

Professionele partner

DragonFun is uw professionele en betrouwbare partner, met een schat aan ervaring in het opzetten van grote én kleine drakenbootevenementen. Daar hebben wij 19 prachtige, chinese drakenboten voor in eigen beheer. Door onze ruime ervaring in het opzetten van events in dorpen en steden vanaf nul, vanaf de eerste jaren, kunnen wij u goed adviseren en met u meedenken om ook van uw event een succes te maken. Klein als het klein moet blijven, groots als het groter mag!

In Nederland is DragonFun met 19 eigen boten de grootste verhuurder van drakenboten. Ook is DragonFun in Nederland de enige organisator van de grotere feestelijke drakenbootfestivals. DragonFun staat garant voor plezier en kan, als dat nodig is, massa aan. Dat het DragonFun-Concept aanslaat bewijst het feit dat enkele van de DragonFun-festivals zich inmiddels zelfs tot de grootste van Europa mogen rekenen, met circa 70 teams per dag en 100.000 bezoekers.

De drakenbootrace

Tijdens de eerste race geeft de stuurman uitleg over het drakenbootvaren en kan geoefend worden in het peddelen. Zodra de teams eenmaal aan de start verschijnen, kijken ze eens opzij naar de teams in de andere boten, ze horen het gejuich op de oevers en voelen de fanatieke kriebels opborrelen: ze willen deze race winnen! De starter vraagt of het team klaar is: “Are you ready?” “Attention…” “GO!” Een explosie van energie volgt en vol adrenaline stuwen de peddelaars de drakenboot zo snel mogelijk door het water om als eerste de finish te bereiken. Aangemoedigd door het luide tromgeroffel volgen de peddelaars het ritme. Een waar spektakel!

DragonFun verzorgt de hele drakenbootrace. De drakenboten worden bestuurd door ervaren, NDBF-gecertificeerde stuurmannen/vrouwen, wij zorgen voor een professionele start en goede tijdregistratie. Ook maakt DragonFun voor een leuk wedstrijdschema voor uw event. Bij festivals melden zich soms bedrijven aan uit dezelfde sector, het kan dan leuk zijn om hen dan tegen elkaar te laten varen. Zo krijg je bijvoorbeeld een heat met allemaal banken of zorginstellingen tegen elkaar. Ook daar denken wij aan.

Voor de drakenbootrace is rustig water nodig, liefst zonder ander scheepvaartverkeer, met een rechte baan van circa 250 meter lang. Om met 2 boten naast elkaar te kunnen varen is een breedte nodig van minimaal 16 meter, met 3 boten naast elkaar is minimaal 24 meter breedte nodig. Dit kan bijvoorbeeld een kanaal zijn, een recreatieplas of meer.

Geen steiger bij het water waar u uw festival wilt organiseren? Geen probleem. Dan zorgt DragonFun voor een mobiele steiger voor het snel en veilig in- en uitstappen van de teams. De drijvende steiger wordt opgebouwd uit losse blokken van 0,5 x 0,5 meter, die in elke gewenste vorm aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Op die manier kan precies op maat, op elke lokatie, een perfecte aanlegsteiger gebouwd worden met voldoende pieren voor de drakenboten.

Het systematische verloop van de wedstrijd volgens het DragonFun Concept, ziet u in de afbeelding hieronder.

 

drakenbootfestival

 

Neem gerust eens contact met ons op, om de mogelijkheden voor uw stad of dorp te bespreken!