Port of Antwerp Drakenbootfestival

Pontons

Drakenbootfestival Antwerpen

Drakenbootfestival AntwerpenIn de imposante havens van Antwerpen wordt sinds 2011 een Drakenbootfestival georganiseerd. DragonFun vertrekt jaarlijks vanuit Apeldoorn in een lange colonne van (vracht)wagens met alle benodigde materialen, boten, pontons en een ervaren, enthousiast team richting Antwerpen om mee te werken aan dit prachtige evenement.

Met de Rotary als organisator van het festival en DragonFun als partner van het evenement en organisator van de drakenbootrace, werd het evenement met veel enthousiasme ontvangen en deden het tweede jaar al maar liefst 71 teams mee. Vanwege de grote belangstelling in de havenstad, vindt in 2013 het drakenbootfestival niet langer meer op 1 maar zelfs op 2 dagen plaats.

Er wordt in Antwerpen met 5 drakenboten naast elkaar gevaren, en in totaal worden 16 boten ingezet bij de drakenbootrace.

Deskundige begeleiding
Aan het festival in Antwerpen gaan maanden van voorbereiding en organisatie vooraf. DragonFun is hier vanaf het begin nauw bij betrokken geweest, en adviseert de organisatie vanuit haar kennis en ervaring over de beste opzet. Ook maakt Antwerpen gebruik van diverse tools uit het DragonFun-concept, en hoeven zij niet voor alles “het wiel” opnieuw uit te vinden.

Drijvende steiger
Ook bouwt DragonFun een speciale botensteiger in de Antwerpse haven, waar de teams makkelijk en snel kunnen in- en uitstappen. Want een goede doorstroming is, zeker met zo veel teams, erg belangrijk! De drijvende steiger wordt opgebouwd uit losse blokken van 0,5 x 0,5 meter, die in elke gewenste vorm aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Op die manier kan precies op maat een perfecte aanlegsteiger gebouwd worden met voldoende pieren voor de drakenboten.

Portal drakenbootfestival.com
Port of Antwerp Drakenbootfestival maakt via DragonFun ook gebruik van de portal www.drakenbootfestival.nl. Elk DragonFun-evenement kan op dit gebruiksvriendelijke portal een eigen ingang krijgen om alle informatie over het evenement te plaatsen. Bovendien staat hier al alle standaard informatie over het drakenbootracen al op. De site heeft veel mogelijkheden, zo kunnen teams zich bijvoorbeeld via een op maat gemaakt formulier op deze website aanmelden voor de drakenbootrace en de organisatie heeft eenvoudig inzage in alle aanmeldingen. Een handige en onmisbare tool voor elk drakenbootevenement!

> meer foto‘s
> film

> website