drakenboot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Drakenbootvaren is een perfect middel voor teambuilding. Samenwerking en een goede communicatie binnen het team is essentieel, iedereen vormt een belangrijke schakel in het geheel. Met name het gelijktijdig insteken van de peddels is, naast kracht, bepalend voor de snelheid waarmee het team op de finish afgaat. Dat is ook het leuke van deze competitie: elk team maakt een goede kans om te winnen. Het maakt niet uit of je man of vrouw bent, of je veel kracht hebt of dat je wat minder getraind bent: vooral het gelijktijdig peddelen van de teamleden bepaalt wie wint!

Iedereen kan aan de drakenbootrace meedoen, ervaring is niet nodig. De enige eis is dat alle teamleden moeten kunnen zwemmen. Bij de drakenbootraces die DragonFun organiseert, wordt u stap voor stap de beginselen van het drakenbootvaren geleerd. Elk team krijgt eerst op de kant een korte uitleg, waarna de teams de drakenboten mogen instappen. Dat gebeurt in een speciale volgorde: van achteren naar voren, bankje voor bankje met 2 man naast elkaar, dus de trommelaar stapt als laatste in. Het uitstappen gebeurt juist in omgekeerde volgorde: eerst de trommelaar en dan de peddelaars, van voren naar achteren. Voor een optimale stabiliteit mogen de zwaarste teamleden in het midden van de boot, de lichtste mensen voor- en achter in.

Daarna volgt een trainingsronde: een duidelijke instructie op het water, in de drakenboot, waarbij meteen de praktijk geoefend wordt. Al snel zult u de slag te pakken krijgen en dan kan de eerste wedstrijd beginnen. Zodra de teams eenmaal aan de start verschijnen, kijken ze eens opzij naar de teams in de andere boten, ze horen het gejuich op de oevers en voelen de fanatieke kriebels opborrelen: ze willen deze race winnen! De starter vraagt of het team klaar is: “Are you ready?” “Attention…” “GO!” Een explosie van energie volgt en vol adrenaline stuwen de peddelaars de drakenboot zo snel mogelijk door het water om als eerste de finish te bereiken. Aangemoedigd door het luide tromgeroffel volgen de peddelaars het ritme. Een waar spektakel!

Meestal varen de teams 3 wedstrijden in de voorrondes. Aan het eind van de dag wordt het eindresultaat duidelijk in een bloedstollende finale tussen de beste 3 teams: welk team is het best op elkaar ingespeeld, welk team werkt het best samen en haalt als eerste de finish?

DragonFun komt met een entousiast, ervaren team en NDBF-gecertificeerde stuurmannen. Wij laten u een onvergetelijke dag beleven!