drakenboot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met een drakenbootevenement van DragonFun haalt u iets bijzonders in huis waarmee u elk evenement op een unieke manier invult. Een bedrijfsuitje, relatiedag of een compleet Drakenbootfestival in uw dorp of stad? U zult een onvergetelijke dag beleven waar iedereen nog lang over zal napraten.

Fun staat voorop

Drakenbootvaren is Fun! Daar zit ook onze kracht in.  Bij ons staat, naast natuurlijk de veiligheid, voorop dat uw gasten en teams een leuke dag en vooral plezier moeten hebben in het drakenbootvaren: Fun is het belangrijkste element van de dag. Een beetje spetteren mag best. Ook mogen uw teams bij DragonFun zelf zorgen voor een trommelaar, die het ritme van het peddelen aangeeft voor het team. De trommelaar is vaak ook het boegbeeld van het team.

NDBF-Gecertificeerde stuurmannen

DragonFun komt met een ervaren, enthousiaste crew, NDBF-gecertificeerde stuurmannen en een vriendelijke, professionele wedstrijdleiding.

Professionele partner

DragonFun is uw professionele en betrouwbare partner, met een schat aan ervaring in het opzetten van grote én kleine drakenbootevenementen. Daar hebben wij 19 prachtige, chinese drakenboten voor in eigen beheer. Voor bedrijfsuitjes zetten wij verzorgde programma’s op, op maat gemaakt, zodat uw medewerkers de dag beleven die ú voor ogen heeft. Door onze ruime ervaring in het opzetten van events in dorpen en steden vanaf nul, vanaf de eerste jaren, kunnen wij u goed adviseren en met u meedenken om ook van uw event een succes te maken. Klein als het klein moet blijven, groots als het groter mag!

In Nederland is DragonFun met 19 eigen boten de grootste verhuurder van drakenboten. Ook is DragonFun in Nederland de enige organisator van de grotere feestelijke drakenbootfestivals, DragonFun staat garant voor plezier en kan massa aan. Dat het DragonFun-Concept aanslaat bewijst het feit dat enkele van de DragonFun-festivals zich inmiddels zelfs tot de grootste van Europa mogen rekenen, met circa 70 teams per dag en 100.000 bezoekers.

De drakenbootrace

Tijdens de payday loans credit eerste race geeft de stuurman uitleg over het drakenbootvaren en kan geoefend worden in het peddelen. Zodra de teams eenmaal aan de start verschijnen, kijken ze eens opzij naar de teams in de andere boten, ze horen het gejuich op de oevers en voelen de fanatieke kriebels opborrelen: ze willen deze race winnen! De starter vraagt of het team klaar is: “Are you ready?” “Attention…” “GO!” Een explosie van energie volgt en vol adrenaline stuwen de peddelaars de drakenboot zo snel mogelijk door het water om als eerste de finish te bereiken. Aangemoedigd door het luide tromgeroffel volgen de peddelaars het ritme. Een waar spektakel!

DragonFun verzorgt de hele drakenbootrace. De drakenboten worden bestuurd door ervaren stuurmannen/vrouwen, wij zorgen voor een professionele start en goede tijdregistratie. Ook maakt DragonFun voor een leuk wedstrijdschema voor uw event. Bij festivals melden zich soms bedrijven aan uit dezelfde sector, het kan dan leuk zijn om hen dan tegen elkaar te laten varen. Zo krijg je bijvoorbeeld een heat met allemaal banken of zorginstellingen tegen elkaar. Ook daar denken wij aan.

Voor de drakenbootrace is rustig water nodig, liefst zonder ander scheepvaartverkeer, met een rechte baan van circa 250 meter lang. Om met 2 boten naast elkaar te kunnen varen is een breedte nodig van minimaal 16 meter, met 3 boten naast elkaar is minimaal 24 meter breedte nodig. Dit kan bijvoorbeeld een kanaal zijn, een recreatieplas of meer.

Is er geen steiger aanwezig bij het water, dan zorgt DragonFun voor een mobiele steiger voor het snel en veilig in- en uitstappen van de teams. De drijvende steiger wordt opgebouwd uit losse blokken van 0,5 x 0,5 meter, die in elke gewenste vorm aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Op die manier kan precies op maat, op elke lokatie, een perfecte aanlegsteiger gebouwd worden met voldoende pieren voor de drakenboten.

Het verloop van de wedstrijd volgens het DragonFun Concept, ziet u in de afbeelding hieronder.