Drakenbootfestival Vroomshoop

DragonFun

Drakenbootfestival Vroomshoop

Vroomshoop is een gezellig dorp in Twente, waar de plaatselijke carnavalsvereniging het dorp niet 1 maar 2 keer per jaar op zijn kop zet: in de winter met carnaval en in de zomer doen zij dat met het Drakenbootfestival. Ook hier is DragonFun al vanaf het eerste jaar, in 2009, nauw betrokken.

Midden in Vroomshoop stroomt een kanaal waar met 2 boten naast elkaar gestreden wordt om de titels. Maar het gaat vooral om het meedoen, het zien en gezien worden. Veel teams zijn dan ook prachtig uitgedost in ludieke kostuums. Dat zorgt voor de nodige hilariteit in de boot, maar ook op de oevers waar de toeschouwers de teams uitbundig toejuichen en fotograferen of filmen. Voor bedrijven ook een mooie gelegenheid om op te vallen en zich te profileren. In Vroomshoop kunnen elk jaar zo’n 25 teams meedoen aan de Drakenbootraces, die elk jaar weer snel vol zitten.

Voor de aankleding van het festivalterrein maakt Drakenbootfestival Vroomshoop ook gebruik van mooie chinese lampionnen, signing en vlaggen van DragonFun.

Ook gebruiken zij via DragonFun de portal www.drakenbootfestival.nl. Elk DragonFun-evenement kan op dit gebruiksvriendelijke portal een eigen ingang krijgen om alle informatie over het evenement te plaatsen. Bovendien staat hier al alle algemene informatie over het drakenbootracen al op. De site heeft veel mogelijkheden, zo kunnen teams zich bijvoorbeeld via een op maat gemaakt formulier op deze website aanmelden voor de drakenbootrace en de organisatie heeft eenvoudig inzage in alle aanmeldingen. Een handige en onmisbare tool voor elk drakenbootevenement!

> bezoek website
> meer foto′s